МИТ Универзитет е акредитирана приватна високообразовна установа

За преглед на акредитациите кликнете овде.Постојано одобрени од Советот за високо образование на Р. Турција од
  12.03.2014, 04.06.2014, 15.08.2014
 


Центарот за квалитет и развој на кариера на МИТ Универзитетот и Факултетот по Архитектура во соработка со ДГТ Жикол организираат предавање наменето за студентите од факултетот по архитектура на МИТ Универзитетот. Тема на предавањето е: Пасивни објекти. Пасивни градби – И кај нас се може. 
Практично објаснување на дадените проблеми со кој ДГТ Жикол се судрил при изведбата на единствениот пасивен објект во Р.Македонија и регионот (под проблеми се подразбира текот на изведба и како се решавани дадени моменти кои се појавиле при самата изведба).
Презентирање на комплексноста при изведбата на пасивниот објект.

Ве очекуваме во среда, 19.03.2014 од 14:00 во Амфитеатарот на МИТ Универзитет.МИТ Факултет за менаџмент ќе одржи клиничка настава во среда, 19.03.2014 година, со почеток во 11:00, во амфитеатарот при МИТ Универзитет. Предавањето ќе биде на тема: Управувањето и квалитетот преку одредбите на ISO стандардите и ќе го одржи м-р Митре Арсовски, АРВИК инжинеринг и консалтинг, Скопје.
Ве известуваме дека на ден 17.12.2013 година (вторник), со почеток во 10.00 часот во Амфитеатар 1 на МИТ Универзитет, ќе се одржи работилница за сите запишани студентите на Факултетот, од областа безбедноста и криминологијата.
На работилницата излагање ќе имаат д-р Слнчомил Вељанов од областа на форензичката криминалистика, и д-р Зоран Веровски од областа на корпоративната безбедност.
Воедно ве известуваме дека, вашето присуство е пожелно, и дека сите присутни, ќе добијат сертификати за учество на работилницата.
Mоже да ја погледнете агендата за работилницата овде.

Од Деканатот на Факултетот за безбедност, криминологија и финансиска контролаВо Среда (27.11) од 12-14ч. започнува првата обука од циклусот на обуки наменети за стекнување на вештини кои Младите можат ќе ги имплементира во соработка со Центарот за квалитет и развој на кариера на МИТ Универзитетот.
Обуката ќе биде на тема - Проектен менаџмент,  а обучувач ќе биде Претседателот на Младите можат - Иван Јованов.
Обуката ќе се оддржи во Предавална 5 во новиот објект на МИТ Универзитетот.

Ве молиме најавете го вашето присуство на: info@youthcan.org.mk
Подетални информации за целиот циклус на обуки имате во постерот во прилог.
Учесниците кои ќе комплетираат една серија на обуки ќе добијат сертификат.


Ве известуваме дека во вторник, 12.11.2013 година, со почеток во 19:30 во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово, ќе се одржи промоција на книги стручна литература на проф. д-р Маријан Стевановски.
Ќе ни биде чест и задоволство да присуствувате на истата.

Делагација на МИТ Универзитет - Скопје присуствуваше на високо-реномираната меѓународна конференција на тема "Југоисточна Европа и иднината на Европската унија" – соработка помеѓу високообразовни институции, која во периодот од 08. 10. –  11.10.2013 година се одржа во организација на Високата школа за меѓународни односи и дипломатија од Загреб, Р. Хрватска и Светската Академија на науки и уметности.
За време на меѓународната конференција излагање имаа истакнати академици, политички актери и научни работници кои со своето делување и научно-творечка дејност имаат оставено печат во креирањето на европската и светска политика. Присутните гости имаа чест да разменат мислења и ставови со еминентни имиња од светски рамки, помеѓу кои проф. д-р Емил Константинеску, претседател на Република Романија во периодот 1996-2000, академик Иво Шлаус, претседател на Светската академија за науки и уметности, амбасадор Будимир Лончар, поранешен министер за надворешни работи на СФРЈ, Стјепан Месич, претседател на Р. Хрватска 2000-2010.
Темите кои беа опфатени за време на конференцијата укажуваат на потребата од влијанието на академската средина во процесот на креирање на европската политика, посебно од аспект на поттикнување на заедничките вредности, геополитика, знаењето и развојот, како и економска и политичка соработка меѓу земјите на Југоисточна Европа на пат кон Европската Унија.
Свој придонес за време на четири дневната конференција, преку свое научно излагање поставија сопственикот на МИТ Универзитет, м-р Билјана 
Апостолова и доц. д-р Оливер Андонов, професот на Факултетот за безбедност, криминологија и финансиска контрола при МИТ Универзитет – Скопје. 

МИТ Универзитет – Скопје има склучено соработка со Високата школа за меѓународни односи и дипломатија од Загреб, Р. Хрватска, под раководство на академик Иво Шлаус, претседател на Светската академија за науки и уметности, со цел меѓународна соработка и делување преку размена на студенти и наставно-научен кадар, како и работа на научно - истражувачки проекти. Бенефитот од меѓународното претставување на академско ниво, е бенефит за целокупното македонско општество.